Nyheder

Ny dansk ballonrekord

Imponerende ny dansk rekord i ballonflyvning 

På trods af kraftige vinde, en truende varmfront og lav tågedis lykkedes det endelig for danmarks bedste ballonpilot Philip Mundt at få opfyldt endnu et af sine store mål - en dansk ballonrekord. Efter 3 års nøje planlægning, flere forgæves forsøg og mange forhindringer kulminerede anstrengelserne søndag den 2. november i en dramatisk rekordflyvning, der resulterede i en imponerende varighedsflyvning på hele 7 timer og 13 minutter.

 Flyvningen foregik på tværs af det smukke og solbeskinnede Jylland fra Randers til Mors. Flyvningen er en ny dansk rekord i FAI klassen AX-9 og ingen dansker har nogensinde fløjet længere tid i en varmluftballon.

I sin ballonkurv medbragte Philip Mundt 9 gasflasker med i alt 475 liter propangas, sin overlevelsesdragt og sit radio- og navigationsudstyr. Mere var der af hensyn til vægten ikke tilladt plads til, da hvert et kilo tæller når der skal flyves i så lang tid som muligt.

Philip udtaler, ”…de første fire timers flyvning var helt klart de værste, tiden sneglede sig afsted, og der var alt for kraftig vind - jeg var meget koncentreret. De sidste timer var sjovere – jeg fløj over limfjordsområdet, og her måtte jeg hele tiden regne på en masse forskellige muligheder for at optimere flyvetiden og samtidigt undgå de store vandområder…”

Fakta:
Dato: Søndag den 2. November 2008
Startsted: Tvede, nord for Randers
Landingssted: Rakkeby, vest på Mors i Limfjorden
Tilbagelagt distance 98 km.
Ny varigheds rekord: 7 timer 13 minutter

Ballonskipper:
Philip Mundt
Dansk mester i ballonflyvning 2008
Nr 1. på den danske rangliste 2009
375 flyvetimer
Pilot siden 2003

Balloncrew:
Kim Hans Christian Larsen
Camilla Johannessen
Lars Westh
Jan Larsen

FAI rekord observatør:
Marcus Malmqvist, elite paraglider pilot

Se Aftenshow, DR1, 04.11.08 kl. 18:00  og læs mere på http://ballonrekord.blogspot.com