Nyheder

Kai Paamand

Kai Paamand er død efter kort tids sygdom, 81 år gammel.

Han nåede det hele, både kloden rundt og gennem to lykkelige ægteskaber. Humøret var højt til det sidste, trods opslidende kemo og kanyler var han efter jul i færd med at gøre sin elskede røde MGA sportsvogn forårsklar.

Kai havde mange vilde planer, og gennemførte de fleste. Han var med til at indføre varmluftballonen i Danmark, fløj i Afrika og USA - og uddannede den første ballonpilot i Kina. Og præsident Gorbatjov stoppede midt i en tale, da Kai fløj forbi Kremls vinduer som en fredsdemonstration.

I Dansk Ballonklub lagde Kai grundlaget for uddannelsen af ballonpiloter. Aktiv til det sidste eksaminerede han for få uger siden Danmarks nyeste ballonpilot. I 1974 stiftede han Det Danske Aërostatiske Selskab og gjorde det at flyve ballon, til sin livsstil. Han blev i 1980 den første danmarksmester i ballonflyvning. Samme år modtog han en pokal for at være den eneste pilot, som på det tidspunkt havde deltaget i de ti første internationale mesterskaber, dvs. VM og EM.

Efter Birtes død fandt han glæden igen med sin Toni i 1984. Ballonlivet fortsatte med Toni, og sammen fløj de ”Danmark” som julekalenderballonen på Grønland i 1989. Seneste udlandstur bragte dem i ballon over Damaskus. Med spektakulære flyvninger i 30 lande blev Kai ofte kaldt en vovehals. Selv ville han sige at han dyrkede flyvningen med passioneret vildskab.

Ære være Kais minde.

Kai blev bisat 04.03.10 og lørdag 06.03.10 blev der afviklet mindeflyvninger fra Tølløse og Silkeborg.

Billedet er taget af Janne Paamand og viser OY-COI 'Silke' i baggrunden.