Nyheder

Sollyset rammer "Pink Spot" for første gang!

Hvor har vi ventet længe på denne aften – endelig er det flyvevejr og familiens nye hylster OY-KOM (alias ”Pink Spot”) skal for første gang sendes til vejrs. Vejret er perfekt og vi starter sammen med Jens Carstensen i OY-GOM. Vi starter fra en plæne i Aabenraa. Hylsteret pakkes forsigtigt ud, og spændingen stiger. Dannebrog skal flyttes til den nye topline, og så er alt ved at være klart!

Jeg står i mundingen, som jeg plejer, de ”faste” pladser ændres ikke selvom hylsteret er skiftet ud. Fra mundingen kan jeg rigtig følge ballonen, der vokser.

Den gule farve og de røde kiler – ligeså flot som vi havde forventet. Og der er den så, den pinke spot (deraf navnet), lige deroppe midt i parachuten. Nøjagtig som mor og jeg har bestilt!

Hylsteret bliver fyldt og der inflates. Vi har aftalt, at den nye ballon selvfølgelig skal døbes, meeen.. ingen champagne på det nye hylster, så derfor bliver der hældt en tår på kurven.

”Vi døber dig Pink Spot, mange gode flyvninger – God vind og bløde landinger”

Ballonen er klar til take-off, nu med navn og to glade piloter om bord. Morten og Kurt smiler fra det ene øre til det andet og nu kan de ikke vente længere. Af sted det går.

Og sikke et syn! Fra Aabenraa til Fogderup, en tur på 14 km, tilbagelagt på fem kvarter.

En helt ny oplevelse for de to piloter. ”Papegøjen” mistede jo på sine sidste dage hurtigt pusten under flyvning, hvorfor der næsten konstant skulle brændes. Men med det nye hylster er det ifølge Kurt og Morten en helt anden oplevelse at flyve.

De kunne fotografere, tale i radio, nyde udsigten et par minutter uden fare for at være i al for meget synk.

Dermed lever ”Pink Spot” også på den flyvemæssige front helt op til forventningerne.

Et tilfreds ballonhold, der nyder resterne af champagnen og nyder at ”Pink Spot’s” jomfrurejse er veloverstået. Et ballonhold som glæder sig så meget til de fremtidige gode flyvninger og minder, denne nye ballon må bibringe.

Helt ligesom ”Papegøjen” har gjort det.

Farvel og goddag!