Nyheder

EM er slut efter 7 gode flyvninger

Det mest fantastiske stævne længe. Vi har haft 7 flyvninger med 24 task. Det har næsten været for varmt, men ellers har vejret været fantastisk med god styrbarhed i vinden.

Efter at have været i Lleida i en uge er stævnet slut torsdag morgen, vi har fløjet en sidste flyvning, progressivt har vi forbedret os og stødt og roligt, men sikkert kravlet op af ranglisten. 

Med en hurtig beslutning på flyvningen onsdag aften, da et pludseligt vindpust flåede feltet fra hinanden, hamrede vi ballonen i bund og lavede et logger mark, det gav os henholdsvis en 11. og en 9. plads. Men da resten af feltet scorede væsentligt dårligere fik vi mange point. Derfor kom vi op på en 14 plads, en plads bedre end vores målsætning.

Holdet arbejder stenhårdt, der er plads til udlån af mandskab til et svensk hold. Der er overskud til at joke, stemningen er exceptionelt god, og derfor er performance også i top.

Derudover har de tre danske hold samarbejdet rigtig godt, samt med Lars og Oluf, to svenske piloter. Og vi har haft Bjørn Bergkvist fra svenske Chalmers Ballon Club, som ekstra målbil, og samarbejdet har været udbytterigt. Samtidig har det gjort, at vi har været først på mange startstedet, og at de andre dygtige internationale piloter er kommet til vores sted. Det har gjort at vi har haft et godt fællesskab og draget nytte af hinanden.

Vores vindmåleudstyr har vist sig at være retvisende, faktisk mere præcis end stævneledelsens.

Generelt har ugen bestået af meget lange morgenflyvninger med 4-5 task, og korte aftenflyvninger med 2 -3 task. Claude Weber og David Levin har lavet et godt setup med en stor kreativitet, hvor vi har prøvet lidt af hvert, både logger og marker task. Samtidig er det vores oplevelse at sikkerheden har været i top.

Christoffer vil især gerne fremhæve debriefingen, hvor vi afleverede logger og Flight Report Form. Og efter 3 min fik vi loggeren igen, tømt for data, og kunne tage hjem. Vi skulle så selv lade loggeren. Dette har været en utrolig smidig, og en årsag til at vi kunne sove i op til 7 timer om natten.

Det bliver spændende at sen den endelige placering for alle holdene.

 

Efterskrift af Christoffer Mundt:

EM i Ballon, Lleida Efter endt konkurrence har EM i Ballonflyvning endnu engang været et godt stævne. Denne gang med en høj landsholdsfølelese, ikraft af de veste som de enkelte hold har investeret i. Udtrykket gav sammenhold og viste os selv internt at vi kæmpede sammen. Deltagerne var Palle Vinther Olsen, Kim Larsen og undertegenede. Vi havde faktisk en plads yderligere da vi sidste gang i Frankrig erhvervede en 12 plads, men vi havde ikke nok interesserede. Derfor gik den til Sverige.

Efter en morgenflyvning (5 tasker) og aftenflyvning (2 tasker og 30 graders varme)kom der en frontpassage, der lagde alt stille i 2 døgn. Derefter var det samme mønster resten af tiden.

Det blev til i alt 7 flyvninger og 24 tasks.

Da vi fløj med loggere havde vi et ganske kort debriefing run. Faktisk skulle piloten ikke debriefe, en fra crewet kunne aflevere loggeren og et papir med oplysninger om startsted, landingssted og koordinater på målene samt et estimat af afstanden. Dette tog mindre end 3 minutter.

De opgaver vi fik stillede var FIN, FON, HWZ, LRN(land run), ELB, CRT, MDD.HAH, WSD. Så vi fik prøvet lidt af hvert.

Vindene var ganske svage, hastigheder fra ½ - 12 km/t og da solen stod sent op og gik tidligt i seng, havde vi 7 gode timers søvn hver nat.

1)Stefan Zeberli vandt overbevisende med   20745 p 864 i snit
2)Ivan Ayala                                           19729 p 822 i snit
3)David Bareford                                     19203 p 800 i snit
8)Christoffer Mundt                                 16157 p 673 i snit
55)Palle Vinther Olsen                              10825 p 451 i snit
68)Kim Larsen                                          9311 p 387 i snit

Vi havde på det danske landshold et ganske fortræffeligt samarbejde, som også svenskerne hoppede på. Og faktisk lavede vi de rigtige valg under hele stævnet og havde derfor også muligheder for de gode resultater. Stævnet bar præg af at der ikke var de største financer involverede, men oplevelsen var, at stævneledelse og arrangører arbejdede godt sammen. Dette, sammen med flyveområdets beskaffenhed, gjorde det til et godt stævne.