Nyheder

Verdensmesterskabet er i gang

2012.08.21.4I år lægger Battle Creek, Michigan jord og luftrum til VM. Vi er to hold fra Danmark, der deltager mod de andre 101 balloner fra mange nationer. De to danske piloter er Christoffer Mundt og Philip Mundt, og så har de hvert et 4 mands crew. Så ialt 10 danskere repræsenter de rød hvide farver og danske ballonflyvning.

Vi har selv medbragt vores balloner til USA. De er blevet fløjet med luftfragt lige efter DM der sluttede den 4 august. Vi selv ankom onsdag og torsdag. Det er andeledes end stævner i Europa, hvor vi bare kan pakke alt udstyr i vores egen bil. De første dage blev brugt på at klargøre udstyret og indrette bilerne. 2012.08.21.1Men først havde vi en udfordring idet at vores balloner sad fast i tolden. Det var virkelig en stress faktor i starten, uden ballon ingen flyvning. Men endelig fredag eftermiddag og aften fik vi frigivet ballonerne og så var vi ved at være klar til stævnet.

Lørdag var der tid til en træningsflyvning og få set området for oven for første gang. Og så var der general briefingen og den store åbningsceremoni. På amerikansk vis indeholdt den både fanemarch, fællesbøn og nationalsangen. Og lørdag aften var det tidligt i seng. For konkurrence briefingerne er klokken 06:15 hver morgen.

 

Søndag morgen blev en flot flyvning med tre task, fra fælles startsted. Og stævnelederen David Levin lagde hårdt ud med at en af disse task, var en 3D task. VM er et kombineret observatør og logger stævne. Der skal kastes markere som skal opmåles af observatøren, men er man mere end 100 meter fra målet bliver man scoret på loggeren, ved sit track point. Men det er en pasiv GPS logger, som ikke kan anvendes til at declarer mål eller droppe elektronisk markerdrop på.

Søndag aften var der mørke skyer og derfor blev flyvningen aflyst med sort flag da vi nåede frem til det fællesstartsted. 

2012.08.21.2Istedet blev det til en grillaften hos Philip, vor vi alle hyggede og så var det igen tidligt i seng, for der er 5 dages flyvning igen.

2012.08.21.3Mandag morgen var det igen smuk flyvevejr. 4 task, en soloflyvning og vi skulle ud og finde eget startsted. Der blev udskevet en Gordon Benneth Memorial, en Hezitation Waltz og to FLy on. Det var svage vinde, så det blev til to timer alene for piloterne i kurven for at flyve de fire tasks. Det er et hårdt felt, det er virkelig verdens bedste ballonpiloter der deltager, så i dette selvskab skal man kaste sin marker inden for 5 meter for at det er et godt resultat.

Resultater og tasksheet kan findes på: http://www.balloonworlds2012.com/