Greve Michael Ahlefeldt, og Egeskov Slots adm. direktør Henrik Neelmeyer, havde ordnet perfekte forhold ved relanceringen af de berømte ballonstævner på Egeskov Slot. Ikke mindre en 11 af ballonunionens balloner havde fundet vej til Fyn i slutningen af august måned.

Vejret var egnet til formålet og ikke færre end tre flyvninger kunne gennemføres fra fredag aften til søndag morgen, altså stort set fuld potte ved alle de planlagte slottider. Indkvarteringen var helt gratis hvis man selv medbragte sit telt eller campingvogn. På campingpladsen var der opstillet fine toilet- og badevogne. Tankning af gas var også gratis, hvilket alle deltagere satte stor pris på. 

Stævnet var planlagt på en måde så der blev et flot samspil med veteranbiler og de smukke luftballoner. Kombinationen eventyrslot, veteranbiler og luftballoner kan ikke gå helt galt, det er nemlig verdensklasse. Der blev afholdt flere selskabslege både med luftballoner og flyvende flødeboller.

Det hele var præget af en dejlig uhøjtidelighed, der på bedste vis præsenterede sporten som den bør gøres. Ikke noget her med folk der gemte sig bag computerskærme og avanceret udstyr fra NASA, nej her skulle kun flyves efter bedste evne og humør.

Af sociale aktiviteter skal nævnes, at der var arrangeret fællesmiddag lørdag aften i slottets fine restaurant. Her blev der rig lejlighed til glade samtaler om dagens skønne flyvninger. Ved middagen blev der overrakt præmier til dagens to vindere; luftskipper Hans Willadsen og luftskipper Jan Oechsle, begge fra Circus Balloon Club.

Redaktionen håber nu, at der allerede til næste år dumper en ny indbydelse ind til ballonhalløj på Egeskov Slot.        

Arrangementet var stærkt vanedannende!